Over mij

De liefde voor dieren, gezondheid en het bewegingsapparaat…

Op jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met dierfysiotherapie door een blessure van een pony. Ik zou mee kunnen doen aan verschillende grote wedstrijden, maar een blessure gooide roet in het eten. Een heel wedstrijdseizoen zag ik aan mijn neus voorbij gaan. Ik was erg verdrietig, en mijn ouders wilden er natuurlijk alles aan doen om dit verdriet te verlichten.

Mijn ouders hadden een artikel gelezen over dierfysiotherapie in een magazine en waren direct enthousiast. Misschien konden we het herstel versnellen….

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_8463-1024x768.jpg

We maakten een afspraak en toen ik deze man aan het werk zag wist ik het zeker:

Dit wil ik later zelf kunnen..

Op dat moment was ik een jaar of 11 oud, dierenarts of dierenfysiotherapeut werd mijn droom. School ging mij makkelijk af, maar ik zat in mijn vrije tijd wel liever op de rug van een paard of pony dan aan het huiswerk. Het VWO was net iets te hoog gegrepen, maar op de HAVO voelde ik mij als een vis in het water. Dierenarts ging hem dus niet worden, maar dat was niet erg, er was nog een andere geweldige mogelijkheid dierenfysiotherapie.

Om dierenfysiotherapeut te mogen worden in Nederland, moet je eerst humaan fysiotherapeut zijn.

En wat een geluk, want ook die opleiding was hartstikke leuk. De begeleiding van patiënten na operaties zoals nieuwe heupen, knieën, kruisband en hernia’s vond ik het allerleukste.

Ik zag hoe snel mensen na een operatie weer konden lopen, met minder pijn dan voor de operatie!

In 2007 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna ben ik direct gestart met dierfysiotherapie, waar ik in 2009 mijn papiertje voor mocht ontvangen.

Holistische kijk op gezondheid

Je fit voelen, gezond leven & actief zijn in de natuur is een passie van mij. Elke ochtend met energie opstaan en soepel kunnen bewegen, dat gun ik ieder mens & dier. Gezond leven bestaat niet alleen uit elke dag groente eten.  Voeding, beweging, stress, slaap & ontspanning zijn de belangrijkste pijlers die we in balans moeten houden, om ziekte of blessures te voorkomen. Het zijn daarnaast ook de belangrijkste onderdelen om aandacht aan te besteden wanneer het lichaam moet herstellen van bijvoorbeeld een operatie. Je zult deze manier van werken dan ook altijd terug vinden in al mijn trajecten.

NVFD-logo