Revalidatieprogramma’s

Honden zijn speelse, actieve en levenslustige dieren die ons veel plezier kunnen geven in samen genieten van de natuur, wandelingen of zelfs sport. Helaas kan door erfelijkheid, ongelukje in sport/spel of overbelasting klachten ontstaan in het bewegingsapparaat. Er zijn een aantal aandoeningen die veel voorkomen bij honden. 

Zoals:

– Patellaluxatie

– Heupdysplasie

– Overbelasting bicepspees

– Hernia

– Voorste kruisbandscheur

– Elleboogsdysplasie

– Spondylose

– Artrose

Als je hond klachten heeft, is het altijd eerst belangrijk om goede diagnostiek uit te laten voeren, zodat je ten eerste weet wat het is en ten tweede weet in welke mate de aandoening aanwezig is. 

Als eenmaal duidelijk is wat er aan de hand is, dan wil je daar ook iets aan kunnen doen. Daarom heb ik voor de meest voorkomende aandoeningen online revalidatieschema’s ontwikkeld. 

Waarom een online revalidatietraject?

Natuurlijk is een bezoek bij een dierenfysiotherapeut, osteopaat of chiropractor een must voor goede diagnostiek en eventuele behandeling zoals een rug losmaken. Maar in de praktijk liep ik en mijn klanten tegen de volgende punten aan: 

  • Tijdens deze afspraken is er niet voldoende tijd  alles rustig te kunnen uitleggen, er is (logischerwijs) vooral aandacht voor jouw hond. De meeste tijd spendeer jij samen met jouw hond. Daarom is het van essentieel belang dat jij goed begrijpt wat er aan de hand is en wat belangrijk is wat jij kunt doen om het herstel te ondersteunen. 
  • Het is lastig om alles goed te onthouden, zoals huiswerkoefeningen en de lijst aan tips die je hebt meegekregen. 
  • Afspraken zijn niet wekelijks of niet wekelijks voor jou mogelijk.
  • Jouw hond vind het spannend om te reizen of om aangeraakt te worden door andere mensen.

Wat houdt dat in?

Ik geloof erin dat het belangrijk is om dagelijks bezig te zijn met het herstel naar pijnvrij en soepel bewegen. Dagelijks 10 minuten werken aan een stukje gezondheid is veel effectiever dan eens in de 2 weken een 30-45 minuten. In je eigen vertrouwde omgeving. Daarnaast hoef je niet meer onzeker te zijn, omdat je precies weet wat je moet doen. 

  • Een revalidatieschema duurt 6 weken.
  • Aan het begin van elke week krijg je van mij uitleg, tips en filmpjes om ervoor te zorgen dat jouw hond zich beter gaat voelen.
  • Op maat gemaakte trajecten. Aan het eind van elke week wil ik graag weten hoe de week is verlopen. De tips en oefeningen pas ik zo aan dat het precies past bij het niveau waar jullie op dat moment op zitten. 
  • Je hebt de mogelijkheid om 5 dagen in de week, vragen te stellen over alle hobbels en bobbels die je tegenkomt. 
  • Er is mogelijkheid om live af te spreken, maar je kunt dit programma ook naast jouw eigen fysio-, osteo-, chirotherapeutische behandelingen laten verlopen.