Je zit in huis en kijkt naar buiten. Het is heerlijk weer om te wandelen, maar verder dan regelmatig een blokje om kun je momenteel niet. Je baalt en je ziet dat jouw hond er ook niet enthousiaster van word. Misschien toch een uurtje zonder hond wandelen? Je gaat naar buiten, naar jullie favoriete wandelgebied. Wat voelt het eenzaam zonder hond. Je komt allemaal bekenden tegen, baasjes die wel een uur kunnen wandelen of hardlopen. Andere honden die wel kunnen spelen of eindeloos kunnen graven. Je voelt je schuldig en vraagt je af wat je anders had kunnen doen. Het laatste wat je wilde voor jouw hond is een operatie. Mensen om je heen vragen wat er aan de hand is. Je legt ze uit dat hij geopereerd moet worden en dat hij daarna moet revalideren. Je schaamt je, want jij doet alles om jouw hond zo gezond mogelijk te houden. Hoe is het mogelijk dat dit heeft kunnen gebeuren.
Als jouw hond geopereerd moeten worden kan dat verschillende emoties oproepen. Je voelt je bezorgd, angstig en verdrietig. Je voelt je verantwoordelijk omdat je hem de beste revalidatie en herstel wilt bieden die er is.
Je vraagt je af:
Revalideren na een operatie (zoals kruisband, hernia, ED, patella of heup) is essentieel voor elke hond op elke leeftijd!
Daarmee vergroot je de levenskwaliteit van jouw huisvriend en het plezier van jullie samen.
Wat ik zie gebeuren in de praktijk:
Honden die niet optimaal herstellen van een operatie:
Wat jij nodig hebt is een overzichtelijk en gestructureerd plan. Zodat er tijd over blijft om te knuffelen en te spelen.
Wat jij wilt:
In dit unieke traject van 12 weken leer je het herstel te optimaliseren.
Door middel van het belangrijke 5 stappen herstelplan:
– Pijn reductie, alles wat je kunt doen om de pijn te verlichten zowel op een natuurlijke als alternatieve manier.
– Ontspanning, als lichaam en geest in balans zijn vind het beste herstel plaats. Daarnaast gaat jouw hond zich steeds beter & energieker voelen, hoe hou je hem rustig?
– Voeding & Suppletie; een goed herstel begint met de juiste bouwstenen. Herstel kost energie, daarom extra aandacht hoe de juiste voeding en passende suppletie kunt integreren in de revalidatie.
– Beweging; je mag steeds iets meer doen maar wat? wanneer is het te veel en wanneer mag het ietsje meer zijn? In dit traject hoef je nooit meer te twijfelen.
– Oefeningen; oefeningen zijn nodig om de soepelheid, kracht en conditie te herstellen. Stapsgewijs in de opbouw die bij jullie past, individueel aangemeten.
En verder?
Elke revalidatie verloopt in 4 verschillende fases. Elke fase vraagt om een andere benadering. Jij leert wat je kunt doen in elke specifieke herstelfase om jouw hond zo goed mogelijk te laten herstellen
BONUS:
Wil je meer weten of wil je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Stuur een mailtje naar info@fysio-voor-dieren.nl