Pleuntje, teckel na hernia-operatie

Pleuntje onze 6 jarige standaard teckel is bij Dominique in behandeling geweest nadat zij een hernia operatie had ondergaan bij het dierenziekenhuis Oldenzaal.

 

Onze Pleun is daar opgenomen geweest na een teckel verlamming. Zij kon ineens niet meer lopen en niet meer haar behoeftes doen. Het zag er niet zo rooskleurig uit, Pleun reageerde bijna niet op pijnprikkels. De dierenarts schatte de genezingskans in op 70%. Daar zijn we voor gegaan. Met vooruitzicht op een lange revalidatie. Op aanraden van de dierenarts is Pleun na de operatie in behandeling gegaan bij Dominique o.a. in de aquatrainer om zo weer te leren lopen.

 

Dat heeft haar goed gedaan, elke week werd ze vooraf door Dominique gemasseerd en gerekt en gestrekt (ook voor thuis oefeningen mee) waarna de watertraining aan de orde kwam. Dit was het minst leuke deel van de behandeling want onze Pleun vindt water verschrikkelijk daar loopt zij altijd met een boog omheen en nu moest ze er wel tot haar buik in. Maar wonder boven wonder zette Pleun flink door en ging zij elke week beter lopen en na 5 weken liep zij alweer zo goed dat verdere training bij Dominique niet meer noodzakelijk was tenzij ze een terugval zou krijgen maar Pleun is zo’n vrolijk en levenslustig teckeltje en is zo’ n doorzettertje gebleken dat dit niet gebeurde.

 

Onze ervaring met Dominique is dat ze vakkundig te werk gaat met verstand van het bewegingsapparaat, je krijgt oefeningen mee naar huis, ze schat goed in hoeveel behandelingen ongeveer nodig zijn. En ook niet onbelangrijk het klikte direct tussen Dominique en Pleun.

 

Nu wandelt en rent Pleun weer dagelijks met onze Duitse herder door het veld.

 

Conclusie:

De therapie bij Dominique heeft onze Pleun heel goed gedaan, het is voor haar zeker een meerwaarde geweest om met deze vorm van therapie weer te leren lopen…………ze ging als een speer.

 

Posted by
Dominique