Mara, Cavalier King Charles Spaniel met schouderklachten

Ik heb een Cavalier King Charles Spaniel, Mara van 8 jaar. Ze is erg actief (als ze niet slaapt) en houdt van met de bal spelen en rennen. Zo ook die ene keer, waarbij ze een rare move maakte en haar poot naar buiten uitgedraaid stond. Ik zag dat er wat mis was, ze liep nog op 3 poten en ontlastte die 4e poot totaal.

 

Na twee bezoeken aan de dierenarts, waarbij we nog geen duidelijke diagnose hadden, ben ik naar de fysiotherapeut gegaan met Mara. Mijn vermoeden, luxatie van de linker schouder was inderdaad juist. Na 3 weken was de eerste sessie. Wat me op viel, was dat Mara er onbevangen heen ging. Bij de dierenarts rent ze zo snel mogelijk de deur uit, hier liet ze het allemaal toe, ook omdat Dominique zo geduldig en lief is voor haar.

 

Allereerst werd er getest (ook buiten) en gekeken waar Mara pijn bij had. Vanuit daar ging Dominique stap voor stap verder. Hoe Mara bewoog op de loopband, met een beetje water en borsthoogte water. Mara liet alles toe en was erg gelukkig vanwege alle stinkende penskoekjes die ze kreeg 🙂 Ik was blij met en tevreden over de expertise van Dominique. Ze gaf mij handvaten om Mara verder te helpen (een oefenprogramma en tips). 

 

Het gaat steeds beter met Mara, alhoewel ze wel gedoseerd moet bewegen. Nog even geen rare bewegingen; eerst werken we aan een sterk kapsel. 

Posted by
Dominique