Labrador Bikkel, na kruisbandoperatie

Bikkel heeft in 2013, na wat stoeien met een andere hond, zijn linker kruisband gescheurd. Wij hebben hem toen laten opereren. Alles ging weer goed. Tot hij een jaar, totaal onverwacht, zijn rechter kruisband scheurde. Weer een operatie en onze verwachtingen waren zeer hoog.

 

Alleen nu pakte het totaal anders uit dan bij de vorige operatie. Hij bleef mank lopen, had geen puf meer of zin om iets te doen. Zelfs eten kon hem niet meer boeien en dat voor een Labrador! Nadat extra rust en pijn medicatie niet hielpen hebben we röntgenfoto’s laten maken.

 

Daar kwam lichte artrose uit,  maar dat verklaarde niet zijn mank lopen en andere klachten. De dierenarts wist het ook niet meer en adviseerde mij om naar een dierenfysiotherapeut te gaan. Zo ben ik bij Dominique uitgekomen.

 

Na een paar behandelingen zagen we al vooruitgang. Bikkel heeft massages gehad (zijn favoriete behandeling), laser behandeling en in de aquatrainer. Een loopband in een waterbak. Ook kregen we oefeningen mee naar huis. Alles onder goede begeleiding van Dominique. Nu, zo’n anderhalf jaar na de operatie, kan en durf ik te zeggen dat Bikkel volledig hersteld is.

 

Hij is weer alert, stoeit weer met andere honden en heeft gewoon weer zin om mee te gaan met wandelen. En daar zijn wij als baasjes heel blij mee.  Dominique heel erg bedankt!

Posted by
Dominique