Alvin, Shetland Sheepdog met hernia lage rug

Alvin is een blue merle Sheltie van drie jaar oud. Doordat er een grote hond achter hem aanzat en tegen hem aangeklapt is, heeft Alvin een hernia opgelopen. Eerst wisten wij niet goed wat het was en gaven de dierenartsen aan dat het een achillespees blessure was. Na veel dierenartsen-, fysiotherapeutbezoeken en natuurlijk veel rust ging het niet over. Omdat ik het inmiddels ontzettend zat was om mijn beste maatje zo te zien leiden zijn wij naar Utrecht gegaan en gekregen wij d.m.v. een MRI eindelijk duidelijkheid! Het bleek een hernia te zijn die pijnuitstraling gaf naar zijn rechterachterpoot. Alvin heeft meegedaan aan een onderzoek wat de pijn wat vermindert heeft maar de hernia niet weggenomen heeft. Na het onderzoek is hij geopereerd in Utrecht.

 

Fysiotherapie. Na vijf weken rustig aan te doen zijn wij op aanraden van een arts in Utrecht terecht gekomen bij Dominique. De eerste twee keren heeft zij hem helemaal losgemaakt en oefeningen meegeven naar huis. Vanaf de derde keer heeft hij ook elke keer in de aquatrainer gelopen. Hij is met sprongen voor uitgegaan. Soms zag ik het niet zitten, ik kon Dominque altijd bellen/ mailen of een sms sturen! Wat mij erg geholpen heeft en waardoor ik meer vertrouwen heb gekregen!

 

Alvin vindt het nog steeds prettig om door haar gemasseerd te worden en ondanks dat hij niet van water houdt loopt hij zelf de aquatrainer in, omdat ze hem beloont en geduldig is. Zelf ben ik erg tevreden over de behandelingen! Ze heeft ons ook erg goed geholpen door mee te denken om meer spieren te training. Ze heeft goede tips gegeven en zijn op haar aanraden balans en coördinatie training gaan doen, wat hij erg leuk vindt en ook ontzettend goed doet!

 

In het begin kwamen wij elke week voor een behandeling en inmiddels gaan wij nog een keer in de maand. En gelukkig gaat Alvin nog steeds vooruit!

Ik ben erg tevreden , omdat zij niet alleen de behandeling doet maar ook meedenkt en steun geeft!

Alvin doet de cavalleti bij de balans en coördinatie training.

 

Posted by
Dominique