Seniorkeuring

Rust roest…

Is een bekend gezegde, maar op latere leeftijd kan bewegen soms best moeite gaan kosten. Daarom hebben wij voor de ouder wordende hond speciaal een seniorkeuring ontwikkeld. Het is heel normaal om elk jaar onze auto na te laten kijken door middel van een kleine of grote onderhoudsbeurt.  Een Apk-keuring is zelfs verplicht. Goed onderhouden auto’s gaan over het algemeen langer mee. Waarom dan niet voor jouw hond?

Net als mensen, gaan honden die ouder worden slijten. Dat is een vast gegeven. Het gevolg hiervan is te zien in het bewegen, de hond wordt stijver en spiermassa neemt af. De hond krijgt moeite met opstaan, vindt het lastig om over gladde vloeren te lopen en de wandelingen worden korter.

Aan slijtage ofwel artrose zelf is niets te doen, maar aan de stijfheid en afname van spiermassa wel degelijk! De aanpak hiervan verschilt per hond. Je zult begrijpen dat een Duitse dog op jongere leeftijd sneller slijt dan een teckel en dat het soort klachten hierbij enorm kunnen verschillen.

Vroegtijdig opsporen van pijn, stijfheid en spiermassaverlies zal resulteren in een soepele en fitte hond ook op latere leeftijd.

Wat levert een seniorkeuring op?

  • Of uw hond pijn heeft en wat hieraan gedaan kan worden
  • Blokkades worden verholpen zodat uw hond zich weer soepel voelt
  • U krijgt advies en een op maat gemaakt beweegschema mee, specifiek voor uw hond om hem sterk te maken of te houden.

 

 

Ik wil graag een afspraak