Puppykeuring

Begin goed met een pup…

Pups zijn zo ontzettend leuk. Niet alleen omdat ze er zo schattig uit zien, maar ook door de manier van bewegen. Het is nog ongecontroleerd en vaak ook roekeloos.

 

Heb je wel eens een pup zien spelen of uitglijden? Zijn lijf is ontzettend flexibel, het skelet moet nog verbenen, banden moeten aansterken en spiermassa moet zich verder ontwikkelen.

Door de manier van positie in de baarmoeder maar ook door kleine glij- en valpartijen kunnen simpel blokkades ontstaan in de wervelkolom bij een pup. Met als gevolg dat het een goede opvoeding en gebalanceerde groei en spieropbouw in de weg staan.

Het skelet van de grote rassen groeien zo enorm snel, dat dit grote effecten heeft op de gewrichten.
Bij bepaalde gewrichtsaandoeningen zoals elleboogdysplasie en heupdysplasie is vroegtijdige opsporing ontzettende belangrijk voor de meest geschikte behandeling en ter voorkoming van ernstige artrose.

Een puppykeuring is daarom geen overbodige luxe. Wat gebeurt er tijdens een puppykeuring? Het gangwerk zal worden beoordeeld, de wervelkolom, gewrichten, spieren en pezen worden onderzocht. Blokkades worden verholpen. Je krijgt een bewegingsadvies en trainingsadvies als je wilt gaan sporten of werken in de toekomst.

 

Ik wil graag een afspraak